Практиката ми показва, че ваксинираните през тази година, рядко се разболяват

...
Практиката ми показва, че ваксинираните през тази година, рядко се разболяват
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Ваксинираните през тази година рядко се разболяват от COVID-19 -

„ Практиката ми демонстрира, че имунизираните през тази година, рядко се разболяват от COVID-19. Предимно боледуват хора, които са с две дози от предходната година, т.е. е предходна повече от година от последната доза. Хората с хронични болести карат по-тежко инфекцията, без значение дали са имунизирани или не. "

Това сподели ръководителят на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов по Bulgaria ON AIR.

По думите му и в момента има някакъв интерес към имунизациите, само че той е едва 10-12% от първичния.  

Според него е закъсняло. 

Натовари се излишно НОИ и хората да седят у дома - един от претекстовете да не се изследват и да заобикалят контакт със здравните управляващи беше огромният период на карантината. Новият вариант протича по-леко, въпреки че при избрана група към момента циркулират старите варианти. Редно е епидемиологът, който назначава карантината, да дефинира карантината, тъй като старите варианти протичат повече от 10 дни, даже 14, само че всеобщият нов вид – няколко дни, даже без температура, и хората стоят 10 дни под домакински арест, акцентира той.

Според него новият вид е мощно отслабен, а умрелите от Коронавирус евентуално са били инфектирани с по-старите разновидности. „ Новият вариант не прави такива тежки провали “, безапелационен беше доктор Миндов.

„ В последния пик показахме по-ниска заболеваемост от Гърция, въпреки че те имат над 70% обсег, а ние имаме 30% ", сподели още той. 

Според доктор Миндов маските в здравните заведения не би трябвало да бъдат премахвани, защото не се знае измежду чакащите кой с каква болест е и е целесъобразно за пациентите да пазят себе си и близките.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР